Şennur Demir Avrupa Şampiyonu !!!

Yüksekokulumuz mezunu ve yüksek lisans öğrencimiz milli sporcu Şennur Demir, 4-13 Ağustos tarihleri arasında İtalya'nın Cascia kentinde düzenlenen Büyük Kadınlar Avrupa Birliği Boks Şampiyonasına 81 kilogramda Avrupa Şampiyonu oldu. Türkiye Kadın Milli Boks Takımı'nın kaptanı olarak Şampiyonaya katılan Demir, finalde ev sahibi İtalyan rakibi Anna Lisa Ghilardi'yi 5-0 yenen Polonyalı rakibi Sylwia Kusiak ile karşılaştı. Geçen yıl şansız bir şekilde rakibine 2-1 yenilen Şennur Demir rövanşı 4-1 alarak Avrupa Şampiyonu oldu.

Türkiye takım halinde birinci oldu

Şampiyonada öğrencimiz Demir ile birlikte; 51 kilogramda Busenaz Çakıroğlu İsveçli rakibi Sandebjer Lise'yi 5-0 yenerek altın, 75 kilogramda Busenaz Sürmeneli Hollandalı Fontıjn Nouchka Mıreılle'ye 5-0 yenilerek gümüş, 81 kilogramda Elif Güneri Yunan rakibi Eleni Anna Michelekaki'yi birinci rauntta 1 dakika 48 saniyede yenerek altın madalya kazandı. Türk Bayan Boks Milli Takımımız aldığı madalyalarla takım halinde de birinci olarak, büyük bir başarıya imza attı.

Rektör Uzun, tebrik etti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun da kazanılan başarıdan dolayı Şennur Demir’i tebrik ederek, “Öğrencimiz katıldığı şampiyonada altın madalya alarak, bizleri ve ülkemizi gururlandırmıştır. Başarısından dolayı öğrencimizi ve değerli hocalarımızı kutlar, başarılarının devamını dilerim” dedi.