image/svg+xml
image/svg+xml

2. Dünya Spor Bilimleri Araştırmaları Kongresi

Değerli Spor Bilimciler;

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘2. Dünya Spor Bilimleri Araştırmaları Kongresi 21-24 Mart 2019 tarihleri arasında Şehzadeler kenti Manisa ilinde düzenlenmiştir. Kongrede Spor Bilimlerindeki ana konuların yanı sıra "2020 Olimpiyat Oyunları" olarak da özel konu başlığına yer verilerek ve paylaşımlarda bulunulmuştur. 2. Dünya Spor Bilimleri Araştırmaları Kongresi'ne, 12 farklı ülkeden yaklaşık 330 bilim insanı bildirileri ile katılmakta olup, 8’i Uluslararası, 9’u Ulusal olmak üzere 17 davetli konuşmacı yer almıştır.

 

Kongre, Manisa Büyük Saruhan Otel’de 5 salonda toplam 45 Sözel oturum, 2 Dijital Poster oturumu olmak üzere 12 farklı ülkeden katılımcılarda dahil ulusal ve uluslararası toplam 485 katılımcı ile gerçekleştirilmiştir. Kongreye farklı ülkelerden 7 yabancı davetli konuşmacı (Prof. Dr. Patrizia ZAGNOLİ (İtalya), Prof. Dr. Kurt WEIS (Almanya), Prof. Dr. Nadhim AL-WATTAR (Irak), Prof. Dr. Khaled EBADA (Mısır), Prof. Dr. Hafidi MOUNIB ( Cezayir),  Dr. Riitta PÄÄJÄRVİ-MYLLYAHO (FINLAND) ve Dr. Vladimir HOJKA (Çek Cumhuriyeti)) ve 9 Ulusal davetli konuşmacı (Prof. Dr. Mehmet GÜNAY, Prof. Dr. Gökhan BAYRAKTAR, Prof. Dr. Recep GÜRSOY, Prof. Dr. Ertuğrul GELEN, Prof. Dr. Betül ERSOY, Prof. Dr. Halit EV, Doç. Dr. Nazmi SARITAŞ, Doç. Dr. Kerem Yıldırım ŞİMŞEK, Dr. Neşe GÜNDOĞAN)  katılmıştır. Kongrede Spor Bilimlerinin farklı Anabilim dallarından bilim insanı spor bilimlerine ilişkin güncel çalışmalar ele alınmış ve tartışılmıştır.

Üniversitemizi temsil etmek ve sunum yapmak için öğretim üyelerimizden Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali ÖZKAN ve Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Fatih YAŞARTÜRK, Araştırma Görevlilerimizden Recep AYDIN ve İsmail AYDIN, yükseklisans öğrencilerimizden Ümit ÖZ, Büşra Buse GÜLDÜR ve İrem TÜRKMEN kongreye sunum yapmak üzere katılmıştır.

 

Ayrıca lisans öğrencilerimizden ZEKİ SÖYLEMEZ 'in ANT402 Antrenörlük Eğitiminde Araştırma ve Proje II dersi kapsamında yapmış olduğu "Genç Milli Bisikletçilerin Vücut Kompozisyonu, Kuvvet, Anaerobik Güç Özelliklerinin İncelenmesi ve İlişkilendirilmesi" başlıklı çalışması sözel sunum olarak kabul edilmiş ve sunulmuştur.


Sevgi ve Saygılarımla...

Doç. Dr. Ali ÖZKAN
Bölüm Başkanı
  • Bölümümüz Öğrencileri Yetenek Tarama ve Yönlendirme Ölçümlerinde Görev Aldı

  • Fakültemizden 75. Yıl Huzurevine Ziyaret

  • Dezavantajlı Sokak Hayvanları Bakım Alanı Yapım Etkinliği Gerçekleştirildi

  • Kedi Evi Boyama Etkinliği Gerçekleştirildi

  • Öğrencilerimizden Avrupa Halter Şampiyonası'nda Madalyalar

  • Bahar Yarıyılı Danışmanlık ve Ders Seçim Toplantıları Gerçekleştirilmiştir

  • Bölümümüz Sporcularından Türkiye Halter Şampiyonasında Madalyalar

  • Bölümüzde Duvar Boyama Etkinliği Gerçekleştirildi

  • ERCAN AYYILDIZ'DAN GÜMÜŞ MADALYA

  • Bölümümüz 2023-2024 Akademik Yılı Oryantasyon Toplantısı Gerçekleştirilmiştir