Anatomi ve İlk Yardım Sınıfı Oluşturuldu

Genel olarak anatomi; insan vücudunun normal yapısını şeklini, organları, organlar arasındaki bağlantıları, sistemleri ve yapısal ilişkilerini inceler. Tıp bilimlerinin temel taşını oluşturan bu dal eskiden makroskopik ve sistematik anatomiyle sınırlıyken şu anda gelişimsel anatomi, fonksiyonel anatomi, klinik anatomi, artistik anatomi, radyolojik anatomi ve spor anatomisi de literatürde yerini almıştır. İnsan anatomisi konusunda temel bilgilerin verilmesinin yanı sıra, bu konuyla ilgili olarak eğitimin teorik ve uygulamalarla birlikte gerçekleşmesi sağlanır.
   Bunun yanı sıra bu sınıfta İlk Yardım Eğitimde “İlk Yardım Hayat Kurtarır” anlayışı ile personelimizin günlük hayatta, spor müsabakalarında ya da antrenmanlarda karşılaşabilecekleri ani kazalar, yaralanmalar, sakatlıklar, hayati risk taşıyan ve beklenmedik durumlarda, yangın …vb. afetlerde gerekli ilk yardım uygulamaları teorik ve uygulamalı olarak başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir.
   Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulan Anatomi sınıfı Spor Bilimleri Fakültesi’nde özellikle Antrenörlük Eğitimi Bölümü olmak üzere ilgili bölümlerde kullanmaktadır. Sınıf koşullarında spor bilimleri öğrencilerin zenginleştirilmiş anatomik modelleri, torsaları ve SPR modellerini kullanarak tüm sistemleri tanıma, ilk yardım uygulamaları yapabilme, değerlendirme, analiz etme ve tartışma olanağına sahiptir.