image/svg+xml
image/svg+xml

Bartın Üniversitesi Modern Okçuluğa Hazır

Bartın Üniversitesi Modern Okçuluğa Hazır

 

Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından 20 Ocak – 1 Şubat tarihleri arasında Okçuluk Antrenörlük Kursu düzenlendi. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen 120 Okçuluk sevdalısı 13 gün boyunca Modern Okçuluğun inceliklerini öğrendi. Bartın bölgesi olarak, Üniversitemizin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölümü Arş. Gör. Recep AYDIN kursa katıldı.

Temel derslerden sonra kursiyerlere, Antalya 100. Yıl Okçuluk Tesislerinde Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ ERGİN, Federasyon Yönetim Kurul Üyesi Cumhur YAVAŞ, Baş Hakem Orhan ŞENTÜRK, Kocaeli Bölgesi Antrenörü Rıdvan UZUNTAŞ, Tokat Bölgesi Antrenörü Davut KAYA ve Ankara Bölgesi Antrenörü Gülüşen Güler Balcı tarafından; Okçuluk Özel Antrenman Bilgisi, Teknik-Taktik ve Oyun Kuralları dersleri verildi. Ayrıca Antalya 100. Yıl Okçuluk Tesislerinde Modern Okçulukta yetenek seçimi, atış, kiriş örme, ok kesme ve hava şartlarında modern okçuluk stratejileri uygulamalı olarak anlatıldı.

Antrenörlük Kursuna katılan Arş. Gör. Recep AYDIN, “Bölgemizde ata sporumuz olan okçuluğun üniversite gençlerine aktarmada birincil görev, biz spor bilimcilerine aittir; bunun çabası içerisindeyiz. Spor kanallarından takip ettiğim Milli takımlar Teknik Direktörü, Milli Baş Hakemlerimizi ve bölge antrenörlerini bize eğitim verirken görmek harika bir duyguydu. Dünyada üst sıralarda olan sporcularımız var fakat modern okçuluk, Bartın bölgesi olarak bilinmediği için hiçbir gencimizin bu spordan neredeyse haberi yok. Aldığımız uygulamalı eğitimlerle dolu dolu 13 gün geçirdik; bunları Bartın Üniversitesi öğrencilerine aktarma heyecanı içerisindeyim” dedi. Ayrıca, “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokul Müdürüm Doç. Dr. Taner BOZKUŞ’a ve Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanım Ali ÖZKAN’a verdikleri özveriden dolayı minnettar olduğunu belirterek” teşekkür etti.