Bartın Huzurevinde "Aktif Yaşlan Zinde Kal" Fiziksel Aktivite ve Psikososyal Etkileşim Programı Düzenlenecektir

Üniversitemizin önemli misyonlarından olan topluma hizmete yönelik çalışmalar kapsamında Fakültemiz Antrenörlük Eğitimi Bölümü ve Spor Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle topluma hizmete yönelik TYSD 75. Yıl Bartın Huzurevi sakinlerine fiziksel aktivite uygulamaları gerçekleştirilecektir. Bu bağlamda 8 Aralık 2022 tarihinde “Yaşlılarda Spor” dersi kapsamında Antrenörlük Eğitimi Bölümü akademik personelleri ve öğrencilerimiz tarafından huzurevi sakinleri ziyaret edilerek bir takım testlerle durum tespitleri yapılarak bireysel egzersizler planlanmıştır.
Antrenörlük Eğitimi Bölümü ve Spor Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi “Aktif Yaşlan Zinde Kal” sloganıyla fiziksel aktivite ve psikososyal etkileşimi artırmak amacıyla 6 hafta boyunca haftada 2 gün huzurevi sakinleri ile buluşarak egzersiz uygulamaları gerçekleştirecektir. Bu sayede yaşlılarımızın sürdürülebilir yaşam kalitelerinin artırılması, fiziksel ve zihinsel iyi oluşlarına katkı sağlanması amaçlanmaktadır.