Program Eğitim Amaçları

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ

Antrenörlük Eğitimi Bölümü Eğitim-Öğretim Amaçları

EÖA1

Antrenörlük Eğitimi alanında gerekli olan temel bilgi, beceri ve etik değerlere sahiptir.

EÖA2

Spor bilimci olarak alanıyla ilgili ilkeleri, kavramları ve uygulamaları multidisipliner alanlarda (özel gereksinimli bireyler, rekreasyon, spor yönetimi, sağlık, bilişim teknolojileri, psikoloji vb) etkili şekilde kullanır.

EÖA3

Antrenman Bilimi alanında, sporcuların antrenman süreçlerinde karşılaştığı problemleri analiz eder ve sorunun  çözümlenmesi için ilgili alana gerekli yönlendirmeleri yapar.

EÖA4

Uzmanlık alanıyla ilişkili olarak,  farklı kategori, özel popülasyon ve dezavantajlı her seviyeden bireyi çalıştırabilme becerisine sahiptir.

EÖA5

Antrenörlük eğitimi alanında müsabaka analizi ve istatistikler ile performans ölçümlerini kullanarak takım ve bireysel sporcuları değerlendirir, kondisyonerlik yapar.

EÖA6

Antrenman biliminin teorik temelleri doğrultusunda psikososyal alanların desteğiyle  teknik taktiği geliştirerek performansı artırır.

EÖA7

Sporcuların uzun süreli gelişimlerini sağlayacak planları yapabilir ve gelişen teknolojiden yararlanarak yenilikçi bakış açısıyla uygulayabilir.

EÖA8

Sporun kitlelere yaygınlaştırılması için stratejiler geliştirir, ulusal ve uluslararası platformlarda girişimcilik faaliyetlerinde bulunur.