image/svg+xml
image/svg+xml

Bedenini Temizle, Çevreni temizle

Bedenini Temizle, Çevreni temizle

Antrenörlük Eğitimi Bölümü 12/12/2022 tarihinde çevre duyarlılığını artırmak için Plogging (Koşarak çöp toplama) etkinliği düzenlemiştir. Etkinlik sonrasında kestane ve çay ikramı yapılmıştır.  Etkinlik paydaşlarından Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına, Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölüm hocalarına ve Dr. Öğr. Üyesi Murat SARIKABAK hocamıza ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü Antrenörlerimiz Ramazan ZENGİN, Uğur GÜN ve Beden Eğitimi Öğretmeni Mahmut ÇALIŞ’a desteklerinden ötürü teşekkür ederiz.

İsveç’ten pek çok dünya ülkesine yayılan plogging sporu, koşmayı ve çevreyi sevenler için verimli bir fiziksel aktivitedir. İsveç dilinde plocka upp (kaldırmak) ve jogga (koşu) kelimelerinden bir araya getirilen bu kavram; koşarken çöp temizlemek anlamını karşılamaktadır. İskandinav ülkelerinin doğaya olan saygısı ve sevgisi sayesinde bu aktivite bir yaşam biçimi haline gelmiştir. Daha aktif yaşama sahip olmak, doğayı çöpten arındırmak, havanın temizlenmesine yardım etmek, canlıların yaşam alanını genişletmek için yapılan plogging her yaşta ve her dönemde yapılabilir.

 

Plogging nasıl yapılır?

Plogging yaparken hijyene dikkat etmek önemlidir. Bunun için öncelikle hijyen koşullarını yerine getirmeye yardım edecek çöp poşeti, lateks eldiven, dezenfektan kullanmak unutulmamalıdır.

Koşu ve tempolu yürüyüş yaparken çevreyi temizleneceği için rahat kıyafetler tercih edilmelidir.

İlk defa plogging yapılacaksa; yakın çevrenden başlanabilir. Seni gören tanıdıkların ya da arkadaşların, sana eşlik etmek isteyebilir. Böylece herkese ilham olarak yaşadığın bölgeyi temiz tutabilirsin.

Ploggin yapacaklar eğilme, çömelme, koşma ve yürüme engeli yoksa bu aktiviteyi rahatlıkla yapabilir.

Toplanan çöpleri cam, şişe, kâğıt atık ve plastik atık olarak ayırmayı unutmamak önemlidir. Bu sayede geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik sağlanabilir.

  • Bölümümüz Öğrencileri Yetenek Tarama ve Yönlendirme Ölçümlerinde Görev Aldı

  • Fakültemizden 75. Yıl Huzurevine Ziyaret

  • Dezavantajlı Sokak Hayvanları Bakım Alanı Yapım Etkinliği Gerçekleştirildi

  • Kedi Evi Boyama Etkinliği Gerçekleştirildi

  • Öğrencilerimizden Avrupa Halter Şampiyonası'nda Madalyalar

  • Bahar Yarıyılı Danışmanlık ve Ders Seçim Toplantıları Gerçekleştirilmiştir

  • Bölümümüz Sporcularından Türkiye Halter Şampiyonasında Madalyalar

  • Bölümüzde Duvar Boyama Etkinliği Gerçekleştirildi

  • ERCAN AYYILDIZ'DAN GÜMÜŞ MADALYA

  • Bölümümüz 2023-2024 Akademik Yılı Oryantasyon Toplantısı Gerçekleştirilmiştir