image/svg+xml
image/svg+xml

Toplumsal Bütünleşmede Sporun Rolü: Türkiye’deki Deprem Felaketi Sonrası Görülen Etkisi” başlıklı projenin saha araştırması başladı

Fakültemiz Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayça GENÇ’ in araştırmacı olduğu TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı BİNBİRÇABA Çağrısı kapsamında desteklenen “Toplumsal Bütünleşmede Sporun Rolü: Türkiye’deki Deprem Felaketi Sonrası Görülen Etkisi” başlıklı projenin saha araştırması başlamıştır.
Projenin yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hikmet Türkay üstleniyor. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen deprem felaketi sonrasında, sporun toplumsal bütünleşme üzerindeki etkilerini araştırmayı amaçlayan proje, afetlerden etkilenen bireylere yönelik somut, duygusal ve bilgisel destek faaliyetlerinin belirlenmesini hedefliyor. Projenin alt amaçları ise, afetlerden etkilenenlere somut, duygusal veya bilgisel destek sağlamak için spor organizasyonları, spor yöneticileri, sporcular ve gönüllülerin ne tür destek faaliyetleri gerçekleştirdiğinin saptanması ve afetlerden etkilenenlere spor paydaşlarının sağladığı desteklerin afetzedelerin yaralarını sarmada ve toplumsal bütünleşmedeki etkilerinin belirlenmesidir.
Araştırmanın ilk aşamasında, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş bölgelerinde saha çalışmaları yapılarak veri toplama süreci gerçekleştirildi. 15 Şubat 2026 yılına kadar devam edecek projenin ikinci aşamasında ise Malatya ve Adıyaman bölgelerinde saha ziyaretleri yapılacak.
Proje sonuçlarının, depremden etkilenen bireyler ve toplumun geneli için önemli katkılar sağlayacağı düşünülüyor. Ayrıca, proje çıktılarının Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile paylaşılması planlanıyor. Bu sayede, spor alanında politika yapıcılar ve uygulayıcılar için değerli bilgiler sunulması hedefleniyor.
  • Güz Yarıyılı Danışmanlık ve Ders Seçim Toplantıları Gerçekleştirilmiştir

  • Gençler Türkiye Halter Şampiyonası'nda Öğrencilerimizden Madalyalar

  • Toplumsal Bütünleşmede Sporun Rolü: Türkiye’deki Deprem Felaketi Sonrası Görülen Etkisi” başlıklı projenin saha araştırması başladı

  • Fakültemizden 5 milli sporcu 2024 Paris Olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil edecek

  • Şampiyonların Hikayesi Radyo Programları Serisi

  • Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 2023-2024 Mezunlarını Verdi

  • Antrenör Eğitim Programı Başvuruları Başladı

  • Bartın Üniversitesi 16. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi'nde Temsil Edildi

  • Akıl Oyunları Etklinliği Düzenlendi

  • Üniversiteler Arası İş Birliği: Bartın ve Kastamonu Üniversiteleri Ortaklaşa Bilimsel Çalışmaları Planlıyor