MİLLİ SPORCU ÖĞRENCİLERİMİZİN PERFORMANS ÖLÇÜMLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Milli sporcu öğrencilerimizin performans ölçümleri; Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğretim elemanları tarafından yüksek lisans ve lisans düzeyinde öğrencilerin de katılımı ile Spor Bilimleri Fakültesi Egzersiz ve Fizyoloji Laboratuvarı'nda gerçekleştirildi.

Spor Bilimleri Fakültesi’nde öğrenimine devam eden ve ülkemizi uluslararası müsabakalarda temsil eden Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’nda madalya kazanmış milli sporcuların ihtiyaç duyulan parametreleri gönüllülük esası ile ölçülerek sporcuların eksik veya tamamlanması gereken özellikleri hakkında bilgi sahibi olmaları sağlandı.

Antrenörlük Eğitimi Bölümü Başkanı ve Spor Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bilal DEMİRHAN, üniversitemizin milli sporcular tarafından yoğunlukla tercih edilen bir üniversite olduğunu ve Fakültemizde uluslararası şampiyonlarda madalya kazanmış ve kazanma potansiyeli olan birçok öğrencinin eğitimlerini sürdürdüğünü belirtti.

Milli sporcu öğrencilerimizden tespit edilen performans parametrelerine yönelik ölçümlerin sporcu öğrencilerimizin başarılarına katkı sağlamada önemli bir veri olduğuna dikkat çekti. Ayrıca benzer ölçümlerin merkez müdürlüğümüz tarafından periyodik olarak tekrarlarının yapılacağını ve milli takım düzeyinde her branşta ülkemizin en iyi şekilde temsil edilmesine üniversitemizin daima katkı sağlayacağını ifade etti.